Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου!!!



«Η γνώση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνία μας. Σημαίνει πρωτίστως διάθεση για προσφορά σε μια δύσκολη πιθανή καθημερινή κατάσταση».
Αυτό δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, η οποία πρότεινε την επέκταση των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-Περιφέρειας Κρήτης) και σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.
Η αντιπεριφέρεια, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του τομέα Ρεθύμνου και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς», προχώρησε στην πραγματοποίηση δύο προγραμμάτων εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή» τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 46 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα άσκησης πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.
«Επεκτείναμε τις εκπαιδευτικές μας πρωτοβουλίες, παρέχοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους συμπολίτες μας να μπορούν να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα περιστατικά, που θα συναντήσουν στα περιβάλλοντα δράσης τους (εργασιακό, οικογενειακό, κά) και είμαι βέβαιη ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και κυρίως στοχεύοντας στην καλλιέργεια ευαισθητοποίησης» δήλωσε η κ. Λιονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου