Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ ότι δεν υπήρχαν ασθενοφόρα και έγινε η αεροδιακομιδή στη Χαλκιδική!!!


Βαρύ εγκεφαλικό υπέστη χθες το απόγευμα μία γυναίκα από το Κασσανδρινό. Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας υπήρχε ασθενοφόρο το οποίο και έσπευσε άμεσα στο περιστατικό και μετέφερε την ασθενή στο Κέντρο Υγείας όπου και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής την παρέλαβε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εδρεύει στην Κασσάνδρεια και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε η κ.Ματσικούδη η επιλογή του ελικοπτέρου έγινε για λόγους άμεσης αντιμετώπισης του περιστατικού. Επίσης η μεταφορά της με ασθενοφόρου θα "στερούσε" στο νομό το ένα από τα τρία ασθενοφόρα που ήταν χθες το απόγευμα σε ετοιμότητα όπως και τον γιατρό του Κέντρου Υγείας ο οποίος έπρεπε να συνοδεύει την ασθενή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ έχει στη διάθεσή του το ελικόπτερο της πυροσβεστικής από την 1η Μαΐου τις Παρασκευές και τα σαββατοκύριακα για όλη τη θερινή περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου