Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΕΚΑΒ ΚΡΗΤΗΣ: Άσκηση ετοιμότητας σεισμού σε σχολείο!!!


Μετά από ισχυρό σεισμό που έγινε στην πόλη του Ηρακλείου ο διευθυντής  του 37 δημοτικού σχολείου , διέταξε την εκκένωση του σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο.
Στην καταμέτρηση των μαθητών βρέθηκε να λείπουν δύο μαθητές της τρίτης δημοτικού, ένας μαθητής της Πέμπτης τάξης και ένας μαθητής της έκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην τάξη τους, ο μαθητής της πέμπτης αναφέρεται ότι έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά , ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τελευταίο μαθητή.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αναμένεται η άφιξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Οι δύο εγκλωβισμένοι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους χωρίς εμφανείς τραυματισμούς. Ο τρίτος μαθητής είναι καταπλακωμένος και χρειάζεται να απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ,  αφού πιθανά φέρει τραυματισμούς. Ενώ ο τέταρτος μαθητής βρέθηκε στη δεύτερη καταμέτρηση."

Όλα τα παραπάνω βέβαια ανήκουν στα πλαίσια σεναρίου άσκησης ετοιμότητας για σεισμό η οποία έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο  και μάλιστα  δίχως να έχουν ενημερωθεί οι μαθητές  - δάσκαλοι με στόχο την πραγματική αντίδραση τους.
Η εικονική διάσωση πο το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ κρίθηκε απόλυτα  επιτυχημένη.
Απόλυτα επιτυχημένη κρίθηκε η άσκηση ετοιμότητα σεισμου, σύμφωνα και με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου