Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Δεκαπέντε νέα ασθενοφόρα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ μέσω του ΕΣΠΑ!!!


Με 15 ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα, θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία,καθώς την προμήθειά τους μέσω ΕΣΠΑ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

 Σε δήλωσή του, ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι μόλις πριν από δύο μήνες χάθηκαν δύο άνθρωποι στη Χαλκιδική λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή τους στο νοσοκομείο. "Ως Περιφέρεια στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τα μεγάλα κενά στο σύστημα της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Δε μένουμε μόνο στις επισημάνσεις και τις καταγγελίες. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ να ενισχύσουμε το στόλο του ΕΚΑΒ 'τρέξαμε' με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες και διασφαλίσαμε τα απαιτούμενα κονδύλια για την προμήθεια 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων που θα διαθέσουμε στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας" ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι "κωλυσιεργεί στις δικές της υποχρεώσεις" και σχολίασε: "ακόμη παραμένουν αναξιοποίητα 35 εκατομμύρια ευρώ, που έχουμε δεσμευμένα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τομέα της Υγείας, επειδή περιμένουμε από το Υπουργείο να μας ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του και να εκδώσουμε τις προσκλήσεις για την έναρξη υλοποίησης των αναγκαίων έργων και δράσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου