Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ποδηλατική εκδήλωση «1ος Δρόμος της Δάφνης» στα Τέμπη με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ!!!


Η «Cycling Hellas» με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών, το Δήμο Λαμιέων, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 15 Ιουλίου την ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «1ος Δρόμος της Δάφνης», Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η ποδηλατική εκδήλωση με ποδήλατα δρόμου απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας, οι οποίοι θα καλύψουν 230χιλιομέτρα. Θα ξεκινήσει από την Κοιλάδα των Τεμπών Λάρισας και θα τερματίσει στο Μαντείο των Δελφών κουβαλώντας ένα μύθο και μια ιστορία. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αύριο το πρωί ξεκινά μια μεγάλη ποδηλατική εκδήλωση. Να ευχαριστήσω τον ποδηλατικό σύλλογο «Πηνειό» για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες και τις εξαιρετικές διοργανώσεις. Μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Τεμπών, Δελφών και Λαμιέων, την Cycling Hellas, διοργανώνεται μια μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση, η οποία ξεκινά από την κοιλάδα των Τεμπών, αναβιώνει τον μύθο και ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδήλατο να απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μήκους 230 χλμ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους γι’ αυτή την μεγάλη εκδήλωση η οποία γίνεται για πρώτη φορά, αλλά ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε θεσμό. Τέτοιες εκδηλώσεις τονώνουν το ποδηλατικό κίνημα, τονώνουν τον λαϊκό αθλητισμό, αλλά ταυτόχρονα δίνουνε και ζωή σε όλα τα τοπωνυμία από τα οποία περνά η διαδρομή».

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Μια ακόμα μεγάλη συνεργασία είναι γεγονός. Αποτέλεσμα ο «1ος δρόμος Δάφνης», με αφετηρία την κοιλάδα των Τεμπών και κατάληξη το μαντείο των Δελφών. Η διοργάνωση στοχεύει στο να συνδυάσει τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιολογία. Στην ουσία καλούμαστε αύριο να αναβιώσουμε την Δελφική Πομπή. Στόχος μας είναι η διαδρομή αυτή να γίνει θεσμός και να συνδυαστεί με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έτσι ώστε να το πετύχουμε. Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωση».

Κώστας Δαλαβίκας- μέλος οργανωτικής επιτροπής: «Όπως είπαν τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος τους οποίους και ευχαριστώ για την στήριξή τους αναβιώνουμε την μυθολογία και την ιστορία του τόπου. Σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται σε πομπή αυτοκίνητα και φορτηγά ψυγεία υποστήριξης για υδροδοσία, τροφοδοσία, service σε σταθμούς για την μηχανική υποστήριξη των ποδηλάτων, προπομπός οδηγός μπροστά, αυτοκίνητο «σκούπα», ποδηλάτες συνοδοί, οχήματα για πρώτες βοήθειες, φορτηγό για μεταφορά ποδηλάτων, λεωφορείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου