Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παροπλισμένο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Δικαίων!!!


Παροπλισμένο παραμένει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δικαίων, το οποίο είναι αδύνατον να κινηθεί καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί. 

Το Κέντρο Υγείας Δικαίων παρόλο που διαθέτει στον εξοπλισμό του ασθενοφόρο δυστυχώς είναι αδύνατη η χρήση του για τις ανάγκες των ασθενών του καθώς στο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας δεν υπάρχει κανένας οδηγός. 

Απάντηση για το θέμα έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Μιλώντας για τα νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, που χαρακτήρισε ως “εξέλιξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, και τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν μέχρι το θερινό κλείσιμο της Βουλής, ο κ. Ρίζος ρωτήθηκε για το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων και πως μπορεί να επιλυθεί. 

Όπως ανέφερε ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ έγινε με κάποια κριτήρια τα οποία “πρέπει να τα ξαναδούμε, να δούμε τις αστοχίες του συστήματος και να τις διορθώσουμε” και συνέχισε λέγοντας πως για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο δεν απαιτείται μόνο ένας οδηγός αλλά περισσότεροι ώστε να καλύπτονται και οι τρεις βάρδιες για όλη την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι για να κινηθεί το ασθενοφόρο χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις οδηγοί ώστε να διεξάγονται κανονικά και οι βάρδιες αλλά και να καλύπτονται και τα ρεπό και οι άδειες των οδηγών. Ο διορισμός αυτού του αριθμού ατόμων σε πολύ σύντομο διάστημα είναι λίγο δύσκολος. 

Παρόλα αυτά ο κ. Ρίζος είπε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να ενταχθεί τουλάχιστων σε νέους σχεδιασμούς όλος ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ στον νομό Έβρου. “Που θα είναι η βάση των ασθενοφόρων και των πληρωμάτων, αυτό μπορούμε να το ξαναδούμε και το βλέπει η ηγεσία του ΕΚΑΒ” ολοκλήρωσε ο κ. Ρίζος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου