Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Απάντηση του Γρ. Κινήσεως στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ!!!

Τον τελευταίο καιρό παίζετε ένα παιχνιδάκι δηλώσεων από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, με θέμα τις extra βάρδιες της καλοκαιρινής περιόδου που πραγματοποιούνται από τους εργαζόμενους, ώστε να ανταποκριθούν οι άδειες μέσα στο χρονικό διάστημα των 2 μηνών (Ιούλιος - Αύγουστος).

Η πραγματοποίηση των καλοκαιρινών αδειών μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων, το οποίο μέσα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης, το δέχτηκε η τότε Διοίκηση με την επιβάρυνση των extra βαρδιων.

Από τότε το εκάστοτε Σωματείο Εργαζομένων, σε πλήρη συνεννόηση με το Γρ. Κινήσεως καθώς και με την Διοίκηση, έφερνε το συγκεκριμένο θέμα σε συζήτηση μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις και ενημερωνόντουσαν οι εργαζόμενοι.

Από το 2001 έως και σήμερα οι extra βάρδιες κυμαίνονταν από 2 - 3, εκτός από τρείς χρονιές (2007 - 2012 - 2016) που έγιναν μία κατά τις οποίες υπήρξαν προσλήψεις προσωπικού.

Κατά την φετινή έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, άρχισε ένας πόλεμος ανακοινώσεων του Σωματείου Εργαζομένων ενάντια στο Γρ. Κινήσεως, με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, για καθυστερήσεις, μονομερείς αποφάσεις, ελλειπή προγραμματισμό και παρακώλυση Γενικής Συνέλευσης, όπως καταγράφονται στην τελευταία ανακοίνωση στις 04/07/2017: "η απόφαση πάρθηκε μονομερώς, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα μιας και ο προγραμματισμός από το Γρ. Κίνησης ήταν ελλιπέστατος και με πρωτοφανή καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το χρονικό περιθώριο πρόκλησης Γενικής Συνέλευσης διότι ξεκινούσε η πρώτη περίοδος αδειών".

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η διαδικασία για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών από το Γρ. Κινήσεως, ήταν ακριβώς χρονικά, τόσο με ημερολογιακές ανακοινώσεις προγραμματισμού των περιόδων, όσο και με τις αιτήσεις αλλαγής περιόδων, στα περσινά πλαίσια.
Οι εργαζόμενοι που είχαν ζητήσει αλλαγές των καλοκαιρινών τους περιόδων τις γνώριζαν για πρώτη φορά τόσο γρήγορα.

Η διαδικασία για τον προγραμματισμό των extra βαρδιών σύμφωνα με την δύναμη των ασθενοφόρων που απαιτούσε η Διοίκηση για την σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ ήταν έτοιμες από τις 15/06/2017.
Στις 16/06/2017 ενημερώθηκε το Σωματείο Εργαζομένων, ότι η επιβάρυνση για τους εργαζόμενους θα είναι 2 extra βάρδιες. 
Την ίδια μέρα το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων έκανε την πρώτη συνάντηση με την Διοίκηση (πέρυσι έγινε στο τέλος Μαΐου), όπου για πρώτη φορά τέθηκε η πρόταση της 1 extra βάρδιας.
Από εκείνη την στιγμή και μέχρι της 24/06/2017 αφού άφησαν να περάσουν 7 ημέρες χωρίς κανένα ενδιαφέρον, έβγαλαν ανακοίνωση που προκάλεσε σύγχηση στους εργαζόμενους, προτρέποντάς τους να κάνουν 1 από τις 2 extra βάρδιες.
Στις 26/06/2017 και αφού είχαν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές άδειες, ζήτησαν συνάντηση με την Διοίκηση και το Γρ. Κινήσεως, όπου και αναλυτικά ενημερώθηκαν για την δύναμη των ασθενοφόρων με 2 extra βάρδιες. Σε αυτή την συνάντηση το Γρ. Κινήσεως ανάλαβε να παρουσιάσει και τον προγραμματισμό της δύναμης των ασθενοφόρων με 1 extra βάρδια.
Στις 30/06/2017 έγινε πάλι συνάντηση στο γραφείο της Διοίκησης, παρουσιάστηκε από το Γρ. Κινήσεως ο προγραμματισμός με 1 extra βάρδια και αφού διαπιστώθηκε η πολύ χαμηλή δύναμη των ασθενοφόρων γι' αυτή την περίοδο, αποφασίστηκαν οι 2 extra βάρδιες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Γρ. Κινήσεως στα πλαίσια της υπεύθυνης λειτουργίας του ΕΚΑΒ αλλά και της όποιας εξυπηρέτησης των συναδέλφων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, εργάσθηκε ώστε:
  • Η δύναμη των ασθενοφόρων να είναι αξιοπρεπή για την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην κοινωνία.
  • Οι συνάδελφοι που έχουν πρόσληψη στο ΕΚΑΒ πριν το 1990 και προσφέρουν ακόμα στα επείγοντα, να εργασθούν 1 extra βάρδια.
  • Οι συνάδελφοι που έκαναν χρήση 5 εργάσιμων ημερών, να εργασθούν 1 extra βάρδια.
Όλοι εμείς στο Γρ. Κινήσεως, θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα να εργαζόμαστε για το συμφέρον των εργαζομένων και του ΕΚΑΒ. 
Οι ευθύνες του Σωματείου Εργαζομένων για την διαχείριση και την κρίση που δημιούργησε έχουν καταγραφεί ιστορικά, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου