Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το ΕΚΑΒ, σε θέματα πρώτων βοηθειών!!!


Σώσε τον άνθρωπό σου, τον συνάνθρωπό σου, το παιδί που έχεις στην τάξη σου, τον τραυματία που μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου.
Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους, είναι πεδίο δράσης για όλους μας. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορούν να σώσουν μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με οποιαδήποτε πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.
Για τους παραπάνω λόγους η συνεργασία του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης με το ΕΚΑΒ καθίσταται πολύτιμη. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και θα συνεχιστεί έως ότου εκπαιδευτούν όλοι οι υπάλληλοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς αποτελεί προτεραιότητα μας.

Τα σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών αφορούν σε καταστάσεις που σχετίζονται με: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών, επείγουσες καταστάσεις καθώς επίσης και τη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή κ.α. Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων είναι διάρκειας επτά ωρών και αποτελεί επένδυση ζωής.
«Μη μένεις θεατής, σώσε τον άνθρωπό σου»
Οι πολύτιμοι Διασώστες Ρόδου γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει προσφορά, καθώς πραγματοποιούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στη διάρκεια των ημερών που έχουν ρεπό, και όχι τις μέρες και τις ώρες τις εργασίας τους, αφιερώνοντας έτσι τον ελεύθερο προσωπικό τους χρόνο, στη σημαντική αυτή κοινωνική δράση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Μπάμπη Τσιουμπλέκα, τον διασώστη κ. Παναγιώτη Σπανό και όλη αυτήν την υπέροχη ομάδα ανθρώπων που δεν σταματά ποτέ να προσπαθεί και να προσφέρει.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και υποσχόμαστε να μην μείνουμε ποτέ θεατές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου