Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντηση του ΕΚΑΒ στον Βουλευτή Μ. Τζελέπη για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ ΣΕΡΡΩΝ!!!



Όσον αφορά στην ερώτηση του βουλευτή κ. Μ. Τζελέπη σας γνωρίζουμε ότι:
Στον Νομό Σερρών όπως και στις υπόλοιπες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, εφαρμόζεται ο προβλεπόμενος Νομοθετικά Συντονισμός κίνησης όλων των Ασθενοφόρων του Νομού από το Κέντρο Επικοινωνιών του ΕΚΑΒ, για λόγους αποτελεσματικότερης λειτουργίας και εξορθολογισμού του έργου διακομιδών ασθενών πρωτογενών (επειγόντων) και δευτερογενών (εξιτηρίων κ.λπ.) Είναι περίπου αυτονόητη η συνεργασία μεταξύ όλων των Υγειονομικών Οργανισμών της χώρας, για τον κοινό σκοπό τον οποίον υπηρετούν.
Ήδη από το 2014, ειδικά για τον Νομό Σερρών, ο τότε Υφυπουργός Υγείας κ. Α. Μπέζας, εξέδωσε την με αρ. Υ4δ/Γ.Π.οικ./7393/24-01-2014, εγκύκλιό του η οποία, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη Νομοθεσία και αποφάσεις τόσο του τότε Διοικητή της 4η2 ΥΠΕ και της Δ/νσης του ΕΚΑΒ Καβάλας, οδήγησαν στην ένταξη όλων των οδηγών των Κ.Υ. του Ν. Σερρών στο πρόγραμμα κίνησης των Ασθενοφόρων του Νομού και τον Συντονισμό του από το ΕΚΑΒ, όπως εξ άλλου συμβαίνει και σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Ειδικά σ’ ότι αφορά τα ερωτήματα : 1. Σχετικά με την παραχώρηση των Ασθενοφόρων, αυτά βάσει της ανωτέρω Υπ. Απόφασης του Υφ. Υγείας κ. Α. Μπέζα, παραχωρούνται στο ΕΚΑΒ, ενώ τα Πληρώματα των Ασθενοφόρων εντάσσονται στο Συντονισμό του ΕΚΑΒ ! Άρα θα πρέπει να ερωτηθεί ο τότε Υφ. Υγείας κ. Α. Μπέζας για το συγκεκριμένο ερώτημα.
Όσο για το όχημα του Κ.Υ. Ν. Ζίχνης, ήδη από τα μέσα του Ιουνίου έχει ενταχθεί, επισκευασθέν από το ΕΚΑΒ, ξανά στην δύναμη των Ασθενοφόρων των Σερρών. 2. Δεν υφίσταται κανενός είδους παράβαση της εργασιακής νομιμότητας των οδηγών των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι συνεχίζουν απαρέγκλιτα να προσφέρουν το έργο για το οποίο προσελήφθησαν και δεν υφίσταται κανενός είδους μεταφορά σε άλλη οργανική θέση. Ο Συντονισμός τους από το ΕΚΑΒ αντίθετα, βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στον Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου