Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τις βάρδιες στο ΕΚΑΒ στην Κω!!! Πρέπει να δοθεί άμεση λύση από το ΕΚΑΒ!!!


Το τελευταίο διάστημα πολλά είναι τα ερωτήματα αναγνωστών για το τι συμβαίνει με το ΕΚΑΒ στην Κω και τα ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μία βάρδια του ΕΚΑΒ μένει ακάλυπτη (η νυχτερινή) λόγω ελλείψεως προσωπικού αφού έφυγε με απόσπαση μία υπάλληλος.
Επειδή όμως πολλές φορές πολλά λέγονται και ακούγονται όταν δημιουργούνται αυτά τα κενά, αξίζει να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. Αριθμ. Πρωτ. Υ4δ/Γ.Π.οικ. 50379 (Υπουργική Απόφαση παραχώρησης Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ) με Θέμα Παραχώρηση χρήσης οχημάτων νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ αναφέρεται πως:
«Όπως είναι γνωστό βάσει των διατάξεων του Ν.4254/14 το σύνολο των υπαλλήλων των κλάδων ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων που κατείχαν οργανικές ή προσωποπαγές θέσεις σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. μεταφέρθηκαν/μετατάχθηκαν , έπειτα από αίτηση τους , στο ΕΚΑΒ οπότε η κάλυψη σχετικών αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα γίνεται πλέον από το ΕΚΑΒ.
Για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος απαιτείται παράλληλα με την μετακίνηση του ως άνω προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και η παραχώρηση της χρήσης των οχημάτων τους στο ΕΚΑΒ, η κυριότητα των οποίων θα εξακολουθεί να ανήκε, στη φάση αυτή, στα νοσοκομεία προέλευσής.»
Δηλαδή αποκλειστικά υπεύθυνος για την κάλυψη των αναγκών των σχετικών αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (ασθενοφόρα και πληρώματα) , και του Νοσοκομείου Κω, είναι το ΕΚΑΒ και η Διοίκηση του.
Το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποτελεί το ανώτατο όργανο που διοικεί το ΕΚΑΒ.
«Το ΔΣ αποφασίζει και προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συμβάλλει στην πραγματοποίηση του στόχου και σκοπού του ΕΚΑΒ»
Σίγουροι για την ευαισθησία του ΕΚΑΒ και των ανθρώπων του πρέπει άμεσα να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας. Μόνο έτσι θα βοηθήσουν πραγματικά το Νοσοκομείο που δίνει την μάχη καθημερινά , αλλά και τους πολίτες της Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου