Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καρδιολογικό Συνέδριο: Σημαντικές δράσεις Πρόληψης Υγείας για τους πολίτες της Καλαμάτας!!!


Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την προσεχή Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμάτα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (16.30-19.30) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας, για το οποίο θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μπορεί να στέλνει τα στοιχεία του: Ονοματεπώνυμό, ιδιότητα και ένα mail ή κινητό τηλέφωνο στο: lignos@hcs.gr.
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.
Οι εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.
Επιπλέον, οι πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι ναυαγοσώστες κ.λπ., αλλά και ευρύτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε χώρους με πολύ κόσμο, επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο (Πνευματικό Κέντρο, 19.30-21.00) διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες την τοπική κοινωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.
Οι ομιλίες αφορούν στην πρόληψη από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την υπέρταση, τη χοληστερίνη και γενικότερα την αξία της πρόληψης στην καθημερινή μας ζωή.
Την ίδια μέρα στις 7.30 το απόγευμα και στον ίδιο χώρο θα γίνει και η τελετή έναρξης του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου