Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΒ-2



Συνάδελφοι

Με έκπληξη διαβάσαμε στις 31-10-2017 την ανακοίνωση οχετό του Δ.Σ.παρωδια και διαπιστώσαμε την έλλειψη επιχειρημάτων στην απαντησή τους. Επίσης κοινή διαπίστωση των μελών της Ρ.Ε είναι ότι ο συγγραφέας της ανακοίνωσης του Δ.Σ παρωδία όχι μόνο δεν επιθυμεί να φωτίσει τις πλευρές των γεγονότων ώστε να κατανοήσουν οι συνάδελφοι τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων στην εργασία μας σήμερα αλλά καθοδηγούμενος από κομματικούς μέντορες μπλοκάρει κάθε ακτίνα φωτός που ανοίγει το παράθυρο στην ενημέρωση των εργαζομένων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε:

Στην ματαιωθείσα, λόγω μη απαρτίας , Γ.Σ στις 19/10/2017 τα μέλη του Δ.Σ παρωδία , παρουσία περίπου ογδόντα συναδέλφων, διαλαλούσαν ότι δεν ανεστάλη η κινητοποίηση για τις δευτερογενείς μεταφορές, παρόλο που υπήρχε συμφωνία με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ εξαιτίας των μελών της Ρ.Ε που έθεσαν θέμα τήρησης του καταστατικού του Σωματείου. Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ παρωδία, 12 μέρες αργότερα, μας κατηγορεί ότι υπονομεύουμε την κινητοποίηση με στόχο την αναστολή της. Ας αποφασίσουν τι από τα δύο θέλουμε; Τα μέλη της Ρ.Ε. το μόνο που ζητούν είναι η τήρηση της νομιμότητας στις συνελεύσεις και στις αποφάσεις του Σωματείου.

Σχετικά με την παράταση θητείας του Δ.Σ του Σωματείου το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Η θητεία του Δ.Σ είναιδιετής. Αυτό μπορεί να αλλάξει νόμιμα μόνο με καταστατική συνέλευση . Παράταση του Δ.Σ με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα είναι παράνομη και δεν θα έχει ισχύ.

Στην ανακοίνωσή του στις 31/10/2017 το Δ.Σ παρωδία δεν αφιέρωσε ούτε μία λέξη στην αιτία όλων των αυθαιρεσιών που δεν είναι άλλη από την απαγορευμένη φράση οικονομικός απολογισμός. Κανένα σχόλιο, σα να μην πρέπει να υπάρχει, κλείνουν τα μάτια τους, στρουθοκαμηλισμός. Σεβασμός στα χρήματα των εργαζομένων, πρακτικά συνεδριάσεων ελεγκτικής επιτροπής υπογεγραμμένα, δαπάνες με αποφάσεις Δ.Σ, ταμείο, έσοδα- έξοδα, λογοδοσία, ενημέρωση, έννοιες και λέξεις άγνωστες.



Αυτονόητο είναι ότι κανένα μέλος της Ρ.Ε δεν θα νομιμοποιήσει με την συμμετοχή του ένα παράνομο Δ.Σ παρωδία μετά τις 10/11/2017 που λήγει η νόμιμη θητεία του υπάρχοντος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου