Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Υπεγράφησαν οι αυξήσεις 6% στις εφημερίες των γιατρών και 10% στις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ!!!


Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις κατά 6% στις εφημερίες των γιατρών και κατά 10% στις υπερωρίες και τα νυχτερινά του λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ της χώρας μας παρέχει το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει τα εξής:
"Πριν λίγο υπογράψαμε με τον Αντρέα τις συμπληρωματικές υπουργικές αποφάσεις που κατανέμονται οι συμπληρωματικές πιστώσεις (10.350.000 ευρώ) στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και το ΕΚΑΒ προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση που δόθηκε στις εφημερίες ιατρικού προσωπικού κατά 6% για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και η αύξηση 10% στις υπερωρίες και νυχτερινά ,αργιών και εξαιρέσιμων του υπόλοιπου προσωπικού από 1/1/2017. 

Τα χρήματα έχουν έρθει στο Υπουργείο Υγείας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα είναι διαθέσιμα στα νοσοκομεία τις επόμενες μέρες.

Επίσης ανακοινώνουμε για να τελειώνει η παραφιλολογία, ότι στο σχέδιο του προυπολογισμού του 2018 το κονδύλι των τακτικών ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ιατρικού και λοιπού προσωπικού είναι αυξημένο κατά 21 εκατομ. ευρώ (από 335 εκατομ. το 2017 σε 356 εκατομ. το 2018).

Τέλος παραμένει σε ισχύ η ρύθμιση του Δεκεμβρίου του 2015 για δυνατότητα χρήσης από τα νοσοκομεία ίδιων πόρων (και νοσηλεία από ΕΟΠΠΥ) για πληρωμή είτε τακτικών εφημεριών και υπερωριών είτε πρόσθετων εφημεριών οπού υπάρχει ανάγκη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου