Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

«Βόμβες» Πολάκη: Αποκλειστική συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στο «Π»!!!


Για όλους και για όλα μιλά, με αποκλειστική συνέντευξή του στο «Π», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο Σφακιανός στην καταγωγή πολιτικός ρίχνει «βόμβες» για τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα μίντια, τους δικαστές, τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Διαβάστε αναλυτικά τι λέει:
  • Για τον πρωθυπουργό: «Είναι ένας έντιμος πολιτικός που κοιτάει τον συνομιλητή του στα μάτια».
  • Για την 3η αξιολόγηση: «Θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η κυβέρνηση».
  • Για τη διαπλοκή: «Είναι γάγγραινα, αλλά θα βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο».
  • Για τα ΜΜΕ: «Ένα μεγάλο κομμάτι του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία».
  • Για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας: «Στοιχεία υπάρχουν και τα έχουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς».
  • Για τη Δικαιοσύνη: «Υπάρχουν δικαστές σε διατεταγμένη υπηρεσία που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν το σύστημα της διαπλοκής».
  • Για τις δημόσιες παροχές Υγείας προς τους πολίτες: «Πόση δόση σοβαρότητας θα είχε μία δήλωση ότι όλα λειτουργούν τέλεια στο χώρο της Υγείας»;
  • Για τα ιδιωτικά συνεργεία: «Οι εργολάβοι θα φύγουν από τα νοσοκομεία, όσο και να προσπαθούν κάποιοι δικαστές να παρακωλύσουν τη διαδικασία».
  • Για τα «φακελάκια»: «Μόνο το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα».
  • Για τη διαπραγμάτευση του 2015: «Αναγνωρίζω ότι δεχθήκαμε βαριά πολιτική ήττα».
  • Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές: «Στις εκλογές του 2019 οι πολίτες θα εμπιστευθούν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».
  • Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις: «Έριξαν τη χώρα στο βάραθρο της καταστροφής».
-Θα καταφέρει η κυβέρνηση να πραγματώσει το εγχείρημα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία;
-Νομίζω πως αυτό το έχει εμπεδώσει και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα αντιπολιτευόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς, αν παρατηρήσετε, η αντιπολιτευτική γραμμή την οποία ακολουθούν θεωρεί ως δεδομένο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 και επικεντρώνεται στα μέτρα του 2019. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό και τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι αδιαπραγμάτευτο.
-Η βασική εικόνα που επικρατεί είναι ότι η 3η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί ομαλά και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Ωστόσο, «βλέπετε» πιθανότητα εμπλοκής με τους δανειστές, τώρα ή στο μέλλον, κάτι θα ανάγκαζε -ίσως- τον πρωθυπουργό να βγάλει απ’ το συρτάρι του το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών;
-Για να είμαι ειλικρινής τα συρτάρια του πρωθυπουργού δεν τα έχω ψάξει. Εκτιμώ, όμως, ότι έχει γίνει αντιληπτό σε όλους τους συνομιλητές μας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας έντιμος πολιτικός, που δεν μεταχειρίζεται παιχνιδάκια, αλλά δεν δέχεται κιόλας. Το ηθικό του αυτό πλεονέκτημα, του δίνει το δικαίωμα να κοιτάει τους συνομιλητές του στα μάτια και να αξιώνει το ίδιο να κάνουν και εκείνοι. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι η 3η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε, καθώς ακολουθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και η προετοιμασία για την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.
Μεγάλο και ειδικό κεφάλαιο οι σχέσεις σας με τα αποκαλούμενα συστημικά μίντια. Πρόσφατα, με αφορμή πρωτοσέλιδο ημερήσιας εφημερίδας, κάνατε λόγο για «εκπροσώπους που εξυπηρετούν συμφέροντα και πληρώνονται με μηνιάτικο». Τελικά, είναι τόσο «χολερική», (για να δανειστώ ένα στοιχείο από την «ιστορία» της ΠΟΕΔΗΝ), η κατάσταση στον Τύπο;
-Τώρα είναι σαν να ρωτάω εγώ εσάς πώς είναι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Σίγουρα εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα το χώρο των ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά, έχω την πεποίθηση ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία προς όφελος των συμφερόντων του συστήματος διαπλοκής πολιτικών, τραπεζών και επιχειρηματιών, που για πολλά χρόνια το τάισαν απλόχερα μέσω διαφημιστικής δαπάνης και εξυπηρέτησε το πέρασμα σκληρών μέτρων εναντίον των εργαζόμενων της χώρας και τη νομιμοποίηση στα μάτια των ανθρώπων τόσο της μίζας και της ρεμούλας των προηγούμενων δεκαετιών, όσο και των σκληρών μέτρων λιτότητας των πρώτων μνημονιακών χρόνων.
-Κύριε υπουργέ, κατά καιρούς έχετε αναφερθεί με σκληρά λόγια κατά των προκατόχων σας στο υπουργείο Υγείας. Ποιοι είναι οι λόγοι; Βρήκατε σπατάλες, βρήκατε ρεμούλες, βρήκατε σκάνδαλα; Υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους, τα οποία και αποστείλατε στη Δικαιοσύνη; Κατά την εκτίμησή σας, μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο; Θα θέλαμε, αν μπορείτε, να μας πείτε κάτι συγκεκριμένο. Διότι τα λεφτά αυτά προέρχονται από τον ιδρώτα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών.
-Τα έχω πει πολλές φορές. Όταν το 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε σε ΜΜΕ 5 εκατ. ευρώ για προβολή μηνυμάτων που όφειλαν να προβάλλουν δωρεάν δεν είναι ρεμούλα; Δεν είναι ρεμούλα ότι 5 εκατ. ευρώ εξαφανίστηκαν από τον ΟΚΑΝΑ χωρίς να υπάρχει ούτε ένα παραστατικό; Δεν είναι ρεμούλα ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγγενική μεταξύ τους σχέση αποφάσιζαν από τη μία και προμήθευαν από την άλλη το ΚΕΕΛΠΝΟ με φακές που χρεώνονταν 12,5 ευρώ η μερίδα; Δεν είναι ρεμούλα ότι τα πολιτικά γραφεία των υπουργών στελεχώνονταν από ανθρώπους που μισθοδοτούνταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ; Και αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Το συνολικό ποσό που έχει διαχυθεί στην αγορά με τη μορφή μαύρου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Στοιχεία υπάρχουν και κάθε μέρα που περνά έρχονται στο φως και νέα. Πέρα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όμως, υπάρχει και πλήθος άλλων υποθέσεων, όπως το σκάνδαλο της Novartis, η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και υλικών, η παράνομη συνταγογράφηση για την οποία έχουν τιμωρηθεί αρκετοί γιατροί πανελλαδικά το τελευταίο διάστημα και άλλα.
Έχουμε ήδη καταθέσει στοιχεία στους αρμόδιους εισαγγελείς από τον Νοέμβριο του 2015 και καταθέτουμε συνεχώς και άλλα, τα οποία εξετάζει η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία από το 1997 έως το 2014. Νομίζω πως το πόρισμα της επιτροπής θα δώσει και άλλα ακόμη αποδεικτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Θα ξαναπώ πως είναι ανάγκη η Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποδώσει ευθύνες σε όσους έχουν.
-Διαπλοκή: Εκδότες και τραπεζικά στελέχη, ήδη, βρίσκονται στο φάσμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Την ίδια στιγμή -όπως εσείς ο ίδιος έχετε καταγγείλει- Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βαρύνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 420 εκατ. ευρώ. Κύριε Πολάκη, συνηθίζετε να μιλάτε με ευθύτητα. Μέχρι πού φθάνει η σήψη;
-Για να μιλήσω με ιατρικούς όρους πρόκειται για γάγγραινα. Αυτό που εμείς προσπαθούμε είναι να σώσουμε την ασθενή, τη χώρα δηλαδή, χωρίς να την ακρωτηριάσουμε. Θα τα καταφέρουμε. Και όπου δεν δουλεύουν τα ισχυρά αντιβιοτικά, βάζουμε και θα βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.
-Επικαλούμενος και πάλι την ευθύτητά σας, θα ήθελα να μου πείτε εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν θύλακες στον δικαστικό χώρο που εμποδίζουν την απονομή Δικαιοσύνης (υποθέσεις που χρονίζουν, κούτες με έγγραφα και αποδεικτικό – επιβαρυντικό υλικό που… καταχωνιάζονται κ.λπ.).
-Ευθέως, λοιπόν, θα σας πω ότι υπάρχουν δικαστές οι οποίοι ξεπερνώντας τα όρια που καθορίζονται από τις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας, ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν το σύστημα της διαπλοκής και να εμποδίσουν ή να αλλοιώσουν την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης. Να θυμίσω τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, την εκλογή των διευθυντών των σχολείων, το εποχιακό προσωπικό των δήμων και άλλα. Συχνά πυκνά μας κατηγορούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όμως αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτό λοιπόν πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.
-Είστε ικανοποιημένος από την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων; Τι ακριβώς πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο των παροχών υγείας προς τους πολίτες;
-Πώς μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο απαξίωναν συστηματικά πάνω από μια πενταετία οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η προσπάθεια ανάταξης και βελτίωσής του υλοποιείται μόλις δύο χρόνια; Πόση δόση σοβαρότητας θα είχε μία δήλωση ότι όλα λειτουργούν τέλεια στο χώρο της Υγείας; Θα είχε την ίδια δόση σοβαρότητας με μία δήλωση ότι τα πράγματα δεν έχουν μπει σε ένα δρόμο συνεχούς βελτίωσης.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Τόσο εγώ όσο και ο Ανδρέας Ξανθός δουλέψαμε και εξακολουθούμε να δουλεύουμε νυχθημερόν προκειμένου κατ’ αρχήν να στήσουμε στα πόδια του ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης και στη συνέχεια να το βελτιώσουμε σημαντικά. Εξασφαλίσαμε την ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, υλοποιούμε τη δημιουργία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία είχε εξαγγελθεί 19 φορές στο παρελθόν και ποτέ δεν είχε υλοποιηθεί, ενισχύσαμε και συνεχίζουμε να ενισχύουμε σημαντικά το έμψυχο δυναμικό των νοσοκομείων, με μόνιμο ή μη προσωπικό εκμεταλλευόμενοι όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, όπως τις ετήσιες συμβάσεις του ΟΑΕΔ.
Από τον Γενάρη του 2015 έχουν προσληφθεί στο χώρο της Υγείας 10.500 άνθρωποι, ενώ στη διαδικασία διορισμού βρίσκονται άλλοι 8.500. Προχωράμε σε σημαντική ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων, εγκαθιστώντας μετά από καιρό σύγχρονα μηχανήματα. Έχουμε ήδη αντικαταστήσει μέρος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ μέσω των σημαντικών δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του αγωγού φυσικού αερίου TAP προχωρούμε σε περαιτέρω ανανέωση μεγάλου μέρους του παλαιωμένου επίγειου στόλου και ολοκληρώνουμε την ανανέωσή του με νέους διαγωνισμούς του ΕΚΑΒ, που αφορούν σε περίπου 100 ασθενοφόρα και πρόκειται να προκηρυχθούν τμηματικά στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανεγείρουμε δύο ολοκαίνουρια νοσοκομεία, το Παίδων Θεσσαλονίκης και το Γ.Ν. Κομοτηνής, επισκευάζουμε τα παροπλισμένα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και ενισχύουμε περαιτέρω το στόλο των αεροδιακομιδών, εγκαθιστούμε καινούριους γραμμικούς επιταχυντές, τόσο μέσω των προαναφερόμενων δωρεών αλλά και μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Λειτουργήσαμε το Γ.Ν. Θήρας, ιδρύσαμε το Γ.Ν. Καρπάθου, λειτουργήσαμε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα, προχωρούμε στην αγορά τριών πλωτών σκαφών που θα επιχειρούν από τη Νάξο, τη Λέρο και τη Ρόδο, δημιουργήσαμε βάση αεροδιακομικών στη Σύρο και δημιουργούμε δύο ακόμη στο Βόρειο Αιγαίο και στη Δυτική Ελλάδα.
Θα μπορούσα να γεμίσω όλες τις σελίδες μια κυριακάτικης εφημερίδας με όλα αυτά που έχουμε ήδη κάνει. Αν αναλογιστεί κανείς πως κυβερνάμε κάτω από ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, πιστεύω πως μπορούμε να μιλήσουμε για έναν πραγματικό άθλο που έχει συντελεστεί τα δύο αυτά χρόνια στο χώρο της Υγείας. Όμως η κατάσταση στο χώρο της Υγείας δεν είναι στατική, να πεις έφτιαξα ό,τι είχα να φτιάξω και τελείωσα. Είναι μία δυναμική κατάσταση με άπειρες παραμέτρους και χρειάζεται καθημερινή δουλειά ώστε η κατάσταση αυτή να βελτιώνεται συνεχώς.
-Θα επιμείνετε στην αντικατάσταση των ιδιωτικών συνεργείων στα νοσοκομεία από εργαζόμενους με κανονικές συμβάσεις; Και εδώ υπήρξαν τριβές, ενώ δεχθήκατε συντονισμένα «πυρά» από συγκεκριμένες πλευρές…
-Έχω δηλώσει επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους πως η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία αποτελεί για εμάς κεντρική πολιτική επιλογή. Το ότι σκοτεινά συμφέροντα μας επιτίθενται αποδεικνύει πως κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Οι εργολάβοι θα φύγουν από τα νοσοκομεία, όσο και να προσπαθούν κάποιοι δικαστές να παρακωλύσουν τη διαδικασία.
-Εκτός από τις «πληρωμένες γραφίδες», όπως έχετε αποκαλέσει ορισμένους εκπροσώπους του Τύπου, υπάρχουν και… πληρωμένες λαβίδες; Αναφέρομαι, φυσικά, στα φακελάκια…
-Η κατάσταση είναι ως εξής: το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα. Για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή θεσπίσαμε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και το υπουργείο Υγείας, είναι ανοικτά σε κάθε καταγγελία πολίτη και όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένως τον τελευταίο καιρό, πολλοί γιατροί έχουν τιμωρηθεί είτε για φακελάκια, είτε για παράνομη συνταγογράφηση. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη συγκεκριμένη πράξη, θα πω ότι το φαινόμενο «φακελάκι» αποτελεί μόνο το 10% της παραοικονομίας στο χώρο της Υγείας. Το υπόλοιπο 90% αφορά σε υπερτιμολογήσεις υλικών, φαρμάκων, αντιδραστηρίων και υπηρεσιών. Το φακελάκι, όμως, είναι η μόνη μορφή διαφθοράς που γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον πολίτη.
-Βρίσκεστε στο κυβερνητικό σχήμα από την πρώτη κιόλας περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2015. Έχουν γίνει λάθη;
-Στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης βρέθηκα στο κυβερνητικό σχήμα μόνο για ένα μήνα. Παρ’ όλα αυτά, θα πω ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα, πόσο μάλλον ένας πολιτικός χώρος ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας υπό συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα μας. Αναγνωρίζω ότι δεχτήκαμε βαριά πολιτική ήττα το καλοκαίρι του 2015, όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν το βάλαμε κάτω. Κοιτάξαμε τους πολίτες της χώρας στα μάτια και τους ζητήσαμε να διαλέξουν εκ νέου ποιος θα αναλάβει τα ηνία οδηγώντας τη χώρα έξω από την κρίση με σαφή ταξικό προσανατολισμό υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων, υλοποιώντας ένα πολιτικό σχέδιο δίκαιης κατανομής των βαρών, ανακουφίζοντας τα χαμηλόμισθα λαϊκά στρώματα τα οποία σήκωσαν στους ώμους τους το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο στόχο της εξόδου από τα μνημόνια, έξοδος που θα σηματοδοτήσει την υλοποίηση μιας κοινωνικής πολιτικής η οποία θα πιο κοντά στον αρχικό μας σχεδιασμό.
-Όταν θα αποχωρήσετε από το υπουργείο Υγείας, τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας, προκειμένου ο κόσμος να λέει ότι αυτά τα έκανε η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ξανθός, με αναπληρωτή υπουργό τον Παύλο Πολάκη;
Κεντρικό πολιτικό ζήτημα για εμάς, και αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, αποτελεί η αναστροφή της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας και η ορατή στην καθημερινότητα των πολιτών, αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες των ασθενών και την κατάσταση της επιστήμης σήμερα. Πολύ σημαντικό από αυτά που θα ολοκληρώσουμε στο μέλλον θεωρώ το σχέδιο για την κεντρικοποίηση των προμηθειών, που υλοποιείται σταδιακά με βάση το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στη Βουλή την περασμένη άνοιξη. Θα είναι μία τεράστια τομή και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ηθικοποίηση του συστήματος και της εξοικονόμησης πόρων, που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για θεαματικές βελτιώσεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
-Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, σε έναν – ενάμιση χρόνο, πιστεύετε ότι ο κόσμος θα ξαναεμπιστευθεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ;
-Στις εκλογές του 2019 οι πολίτες θα εμπιστευθούν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος να εμπιστευτούν, αλλά και γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι πρόκειται για τον πιο ειλικρινή και ικανό πρωθυπουργό της νεότερης Ελλάδας και η κυβέρνησή του θα είναι αυτή που θα έχει βγάλει τη χώρα από το βάραθρο της καταστροφής, που την κατακρήμνισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
-Υπάρχει κάτι που φοβάστε; Και σε τι ελπίζετε;
-Ο φόβος είναι από τα πιο αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου. Όποιος λέει ότι δεν φοβάται λέει ψέματα. Σημασία έχει να κοιτάς τους φόβους σου στα μάτια και να τους υπερνικάς. Ελπίζω και πιστεύω πως το τέλος αυτού του κύκλου θα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια καινούρια, μια καλύτερη Ελλάδα, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, στην οποία θα επιστρέψει όλη η μορφωμένη νέα γενιά που ξενιτεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της έλλειψης προοπτικής στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου