Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ιαβέρης από Χανιά: «Η έλλειψη οδικής παιδείας οδηγεί σε γενοκτονία»!!!

O Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός και ως «Ιαβέρης», παλιός οδηγός αγώνων ταχύτητας

Εκδήλωση στη μνήμη των δύο παιδιών τα οποία σκοτώθηκαν σε τροχαίο, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την «Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών», με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από το τραγικό τροχαίο, το οποίο κόστισε τη ζωή δύο νέων φοιτητών, της Στέλλας και του Γιάννη.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, στο πρόβλημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Πλήθος κόσμου, κυρίως νέοι, γέμισαν το αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου ενώ στον χώρο βρέθηκαν και οι μητέρες της Στέλλας και του Γιάννη, οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση, προκειμένου να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των νέων.
Γεμάτο το αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια 
Ο Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός και ως «Ιαβέρης», παρεβρέθηκε στην εκδήλωση όπου έκανε λόγο για γενοκτονία καθώς οι περισσότεροι θάνατοι είναι στις νεαρές ηλικίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα συντηρείται ένα σύστημα γενοκτονίας, οι περισσότεροι θάνατοι είναι στις ηλικίες 15-30 και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια χώρα γέρων, καθώς οι νέοι πεθαίνουν ή φεύγουν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας. Είμαστε η χώρα που αντί να φεύγει ο παππούς, πάει ο παππούς και ο μπαμπάς στην κηδεία του εγγονιού και του παιδιού τους. Τα στατιστικά δείχνουν ότι φεύγουν άνθρωποι ή σακατεύονται άνθρωποι πριν γεννήσουν, πριν κάνουν οικογένεια».
Στην ομιλία του ο «Ιαβέρης» έδωσε μια σειρά από παραδείγματα της καθημερινότητας με τροχαία εγκλήματα γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες οδικής ασφάλειας αναφέροντας: «Δε γίνεται ο καθένας να παίρνει ένα αμάξι, να το μετατρέπει σε όπλο και να σκοτώνει όποιον βρεθεί στο δρόμο του».
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, μίλησε για την έλλειψη παιδείας στην οδική συμπεριφορά και τόνισε διάφορα περιστατικά τα οποία έχουν σημειωθεί στο δρόμο του Πολυτεχνείου: «Λίγες ημέρες έχουν τοποθετηθεί τα φανάρια και ήδη έχω δει άτομα να περνούν με κόκκινο. Τα φανάρια δεν αρκούν, πρέπει να τοποθετηθεί και κυκλικός κόμβος αλλά και πάλι αν δεν αλλάξουμε μυαλό δε μας σώζει τίποτα».
Από την πλευρά του ο γιατρός του ΕΚΑΒ Στράτος Λαμπάκης, ανέφερε ότι καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά περιστατικά από τροχαία, τα οποία γίνονται λόγω απροσεξίας και στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές ενώ υπογράμμισε ότι οι γονείς έχουν μεγάλη ευθύνη, για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Σε λειτουργία τα φανάρια έξω από το Πολυτεχνείο
Όπως ανακοινώθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, την περασμένη Πέμπτη τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες επί της οδού Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι χαρακτηρισμένος ως επαρχιακή οδός από το 1955 και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για πεζοδρόμια και ανάλογες υποδομές, με την «Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών» να ζητά να αποχαρακτηριστεί άμεσα ο δρόμος ώστε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερο ασφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου