Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πολάκης: Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι από άλλο πλανήτη!!!



Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την εξαγγελία του πρώτου για αποστολή φαρμάκων κατ' οίκον στους καρκινοπαθείς. Ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για Αξιωματική αντιπολίτευση από άλλον πλανήτη και στέλνει τον κ. Μητσοτάκη μια βόλτα στον Υμηττό.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ανπληρωτής υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της ΝΔ για κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων στους ογκολογικούς ασθενείς, όταν εκλεγεί  κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά «τελικά η παρούσα Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι από άλλο πλανήτη. Είναι ένα λογικό συμπέρασμα δεδομένου ότι στον πλανήτη γη δεν έχει επαναληφθεί το φαινόμενο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υιοθετεί ως πρόγραμμα μελλοντικής διακυβέρνησης όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Ίσως αν ο κος Μητσοτάκης ανέβαινε μια βόλτα μέχρι τον Υμηττό, ο εξωγήινος κάτοικος του βουνού να τον συμβούλευε να αλλάξει επικοινωνιακό, και όχι μόνο, επιτελείο».
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη η αποστολή ογκολογικών φαρμάκων γίνεται ήδη από τον ΕΟΠΥΥ από τον Δεκέμβριο του 2016 σε μια προσπάθεια «βάλει μία τάξη στο ομιχλώδες τοπίο της διακίνησης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ)».
Και συμπληρώνει ότι «ας ενημερωθεί λοιπόν ο κος Μητσοτάκης πως τα ΦΥΚ δεν διακινούνται όπως οι ασπιρίνες. Πρόκειται για φάρμακα ευαίσθητα που πρέπει να φτάσουν στον ασθενή με απόλυτη ασφάλεια, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η διασφάλιση της ποιότητας του τρόπου μεταφοράς, καθώς και όλης της διαδικασίας με τα απαραίτητα έγγραφα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει ακόμα ότι η διαδικασία κατ' οίκον παράδοσης ΦΥΚ σε ογκολογικούς ασθενείς προβλέπει δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων μεταφορέων, ξεκίνησε πιλοτικά πάνω από ένα χρόνο τόσο από το Κεντρικό Φαρμακείο του Ρέντη, αλλά και από άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αποστολές μετά από σχετικό αίτημα ασθενών και με σκοπό να ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο η πλήρης εφαρμογή της για το σύνολο των ασθενών.
Και πετάει το μπαλάκι στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν σχεδιάζει με βάση τα συμφέροντα εταιρειών, οι οποίες μάλιστα έχουν μετόχους εταιρείες με έδρα οικονομικούς παραδείσους».
Τέλος, ο κ. Πολάκης υπενθυμίζει ότι ο καρκίνος δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και πως οι συνέπειές του δεν αντιμετωπίζονται με εξαγγελίες αλλά με συγκεκριμένες δράσεις. Και καταλήγει λέγοντας «τέλος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πριν εξαγγείλει την αποστολή φαρμάκων που ήδη υλοποιείται, θα έπρεπε να έχει φροντίσει για την αποστολή του πόθεν έσχες της συζύγου του» συμπληρώνοντας ότι «με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία είναι σχεδόν ισόποση με τα χρήματα που χρωστά η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση ανεγείρει 2 ολοκαίνουρια νοσοκομεία, επισκευάζει τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ που έχουν παροπλιστεί σταδιακά από το 2008, ενισχύει το στόλο αεροδιακομιδών με νέα μέσα, ενισχύει τον επίγειο στόλο με 143 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα και άλλα πολλά».

Επιβεβαίωση Πολάκη από τον ΕΟΠΥΥ

Στελέχη του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη, αναφέροντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η διαδικασία ξεκίνησε τέλη του 2016 με την πρόσκληση σε εταιρείες Ταχυμεταφοράς για προσκόμιση πιστοποιητικών στο πλαίσιο της διασφάλισης της παραλαβής, μεταφοράς, συντήρησης και παράδοσης των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».
Έτσι, από τη διαδικασία προέκυψαν έξι εταιρίες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ΕΟΠΥΥ και η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2017.
Τέλος, τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ σημειώνουν ότι αναμένεται να αυξηθούν τα φαρμακεία του Οργανισμού που θα κάνουν κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων, καθώς σύντομα θα λειτουργήσει ένα στο Περιστέρι και αναμένονται ακόμη τρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου