Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΑΡΜΑ-ΕΚΑΒ: ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν στηρίζουμε την απόφαση - πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ για την Αξιολόγηση. Καμία Αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία - Αποχή»




ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν στηρίζουμε την απόφαση - πλαίσιο  της ΑΔΕΔΥ για την Αξιολόγηση. Καμία Αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία - Αποχή»


Στο σημερινό Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ο κοινός βηματισμός που έχουν επιλέξει στην Ομοσπονδία η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Μια διαχρονικά κοινή πορεία, που δεν αφορά μόνο ιδεολογικές και πολιτικές ταυτίσεις, αλλά διασφαλίζει παράλληλα από τη μια  το πλαίσιο άσκησης  προσωπικών ιδιοτελών  στρατηγικών και από την άλλη της διαιώνισης ενός μηχανισμού «εξυπηρέτησης» συμφερόντων.

Από χθες στην Ε.Ε και στο σημερινό Γ.Σ., ο Πρόεδρος και η ΠΑΣΚΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν τους εκφράζει η απόφαση πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, διαφωνούν οριζόντια και κάθετα με τη θέση της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, είναι ανεξάρτητη παράταξη και έχουν δική τους θέση. Καμιά αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία - Αποχή.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έδρασε κατασταλτικά στις χλιαρές προσπάθειες της ΔΑΚΕ να διαφοροποιηθεί προσεγγίζοντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Ζήσαμε δε το εξής εκπληκτικό: ο Πρόεδρος να καλεί 2-3 Δακίτες εναλλάξ, ζητώντας τους να στηρίξουν τη πρότασή του. Τυχόν διαφοροποίηση της ΔΑΚΕ, δήλωνε ότι θα έθετε τη «συνεργασία» τους  στη ΠΟΕΔΗΝ σε μεγάλο κίνδυνο.

Μετά από τις παρεμβάσεις του Προέδρου, η ΔΑΚΕ επέλεξε να ακολουθήσει την πρόταση της ΠΑΣΚΕ, επιλέγοντας να μην θυσιάσει το «χρυσό συμβόλαιο» συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει στη ΠΟΕΔΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ παρά να είναι συνεπής (λέξη άγνωστη για αυτούς..) με τη στήριξη της απόφασης - πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Ήταν τραγικό, στελέχη της ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ να έχουν ψηφήσει  στην ΑΔΕΔΥ τη πρόταση-πλαίσιο και στη ΠΟΕΔΗΝ, τα ίδια άτομα, να ψηφίσουν τη πρόταση της ΠΑΣΚΕ.

Με τη πρόταση αυτή συμφώνησαν και το ΠΑΜΕ το ΜΕΤΑ και η Παράταξη ΑΑΑ.

Εμείς καταθέσαμε την απόφαση-πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, που στη διαμόρφωσή της και ψήφιση την ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαμε και εμείς. Απόφαση που  στηρίξαμε στη ψηφοφορία και  στο τέλος.

Είναι πλέον προφανές ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) επιλέγει να πορευθεί στο δικό της δρόμο για την Αξιολόγηση, εντάσσοντας την στο γενικότερο αντικυβερνητικό μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια από τη πλειοψηφία. Όταν η ΑΔΕΔΥ, με τόλμη και κόστος,  αγωνίζεται να «απεγκλωβίσει» το Κίνημα από τα αδιέξοδα που το οδήγησαν οι εμμονές και οι κομματικές σκοπιμότητες της προηγούμενης περιόδου, είναι θλιβερό η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ, να σπρώχνουν την Ομοσπονδία στο δικό της αδιέξοδο, ικανοποιώντας τη συνδικαλιστική τους «αλαζονεία» και το υπερτιμημένο τους εγώ, δικαιώνοντας απόλυτα  τα λόγια του ποιητή: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»

Υ.Γ: Στο τέλος της Συνεδρίασης ο Πρόεδρος, απέδειξε για άλλη μια φορά, τις βαθιά «Δημοκρατικές αρχές» που τον διέπουν και καθορίζουν τις δράσεις του στη ΠΟΕΔΗΝ.

Με μια τοποθέτηση  - μνημείο Δημοκρατίας και Συνδικαλιστικής ευπρέπειας - μας ενημέρωσε ότι θα συγκροτηθούν Γραμματείες (Νοσηλευτικού, Πρόνοιας κ. α) αποκλειστικά από μέλη των Παρατάξεων που είναι στο Προεδρείο.  Εάν θέλουμε να έχουμε μέλη, να μπούμε στο Προεδρείο. Αλλιώς θα «είμαστε στη απέξω»!!!.

Ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου